Ismét Miskolcon a betlehemi láng

Hetedik alkalommal érkezett meg Miskolcra az a láng a betlehemi Születés templomából, amely az örömhír, a szeretet, és a békesség jelképe. Az idén is Bécs volt a láng fogadásának színhelye, majd az európai országok képviselői innen juttatták el hazájukba a karácsony üzenetét. Miskolcra cserkészvezetők hozták, a Minorita templomba. December 20-án pedig a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai osztották szét a város lakóinak és a környező települések polgármestereinek, hogy vigyék haza családjukba és településeikre a szeretet lángját, amely áthatja karácsony ünnepét, vagyis Jézus születésének napját.

A program megkezdése előtt a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Észak-magyarországi Szent János Kommenda képviselői vették át a lángot, hogy Kisvárdára vigyék, ahonnan a közeli Kárpátalja számos településére is eljuthat.

A résztvevőket Pelczné Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesületének elnöke, az Európai Parlament képviselője köszöntötte, majd a Miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenetagozatos diákjai kedveskedtek műsorral a lángra várakozóknak. Ezt követően a történelmi egyházakat képviselő lelkészek mondták el gondolataikat a karácsonyról.

A Nagyboldogasszony plébániatemplom előtt felállított szabadtéri betlehemnél a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai átadták Kalna Zsolt minorita tartományfőnöknek, a templom plébánosának azt a 200 000 ft-ról szóló adománylevelet, amellyel a nyári templomi tűzeset helyreállítási munkáit támogatja az egyesület. Ekkor kapták meg a betlehem készítési verseny helyezettjei is a megérdemelt jutalmakat. Ezután a betlehemi láng sokfelé osztódva, kicsi mécsesekben, a szeretet hírnökeként elindult a családokhoz.< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala